ÜRETİM PLANLAMA VE STOK YÖNETİMİ

Eğitim Hakkında

Online Eğitim Açıklaması: Eğitim ZOOM platformu aracılığıyla online canlı eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Online eğitimimiz günlük ortalama 3 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir. Online eğitim katılım bağlantısı eğitimden önce kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur. Online eğitim katılım şartlarını yerine getiren katılımcılara katılım belgesi düzenlenecektir.

Genele Açık Katılımlı Eğitim Açıklaması: Eğitim anlaşmalı olduğumuz otellerin toplantı salonlarında yüz yüze eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Yüz Yüze eğitimimiz genele açık katılımlı bir eğitimdir. Eğitimimiz günlük ortalama 3 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir. Genele açık eğitimlerimizin yer, zaman ve katılım koşulları bilgileri eğitimden önce ücretsiz ön kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur. Eğitim katılım şartlarını yerine getiren katılımcılara katılım belgesi düzenlenecektir.

Firmalara Özel Eğitim Açıklaması: Eğitim firmanızın toplantı salonunda yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Firmanıza Özel Eğitim, sadece firmanız çalışanları katılımlı bir eğitimdir. Eğitimimiz günlük ortalama 3 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir. Genele açık eğitimlerimizin yer, zaman ve katılım koşulları firmanız ile birlikte planlanacaktır. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur. Eğitim katılım şartlarını yerine getiren katılımcılara katılım belgesi düzenlenecektir.

Eğitim Saatleri: 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. 

Eğitmen: Metin Çavuşlar

Belgelendirme: Eğitimin tamamına katılanlara “Eğitim Katılım Sertifikası” düzenlenecektir.

 Eğitimin Amacı

Temel üretim planlama ve stok yönetimi yaklaşımların ve yöntemlerinin açıklanarak, daha etkin ve verimli bir üretimin sağlanması, kaynakların uygun düzeyde kullanımının temini ve satış-stok-üretim-tedarik arasında uyumlu bir dengenin kurulmasıdır.

Eğitime Kimler Katılmalı

Yönetici ve yönetici adayları, girişimci olmak isteyen bireyler, bu alanda uzmanlık oluşturmak isteyen bireyler, danışmanlar ve farklı bir bakış açısı arayan uzmanlar,“Nerede hata yapıyorum?” diye düşünen aile işletmeleri, üretim sistemini küresel rekabete açmayı düşünen işletmeler, alan yalnızca işletmecilikle ilgili olmadığından hizmet veya ürün üreten kamu kurumları, işletmenin çeşitli konularında danışmanlık yapan kurumlar .

Eğitimin İçeriği:

  • Üretim sistemleri, üretim planlama ve kontrol, klasik ve çağdaş üretim sistemleri, itme ve çekme esaslı sistemler
  • Satış tahminleri. Gerçekçi satış tahmini yapılabilir mi? Gerçekçi tahmin yapabilmenin alt yapısı,
  • Yatırım ve kapasiteye bağlı toplu üretim planlama (uzun vadeli planlama)- taşıma tasarım modeli, doğrusal programlama modeli, değişmesi olası şartların planlama kapsamına alınması, öngörülere dayalı modeller,
  • Kapasite verileriyle standart temel üretim programının oluşturulması (standart plan). Gerçekçi üretim programının oluşumu ve değişen Pazar şartlarına bağlı kaba kapasite kullanımı planlaması (RCCP)
  • Talebe bağımlı stok yönetimi: malzeme ihtiyaçlarının belirlenmesi (MRP ve MRPII)
  • Kapasiteden bağımsız, talebe dayanan stok sistemleri, azami stok seviyesi, emniyet stok seviyesi, değişken stok seviyesi tanım ve kullanımları. Stok devir hızı değişkeninin devreye alınması. Birim üzerinde oluşan bu değerlerin genel stok ve stok maliyetleri ve işletme stok devir hızının hesaplanması konusunda yaklaşımlar,
  • Stok maliyetlerinin tanımlanması ve hesap yöntemi konusunda oluşturulabilecek olan yaklaşımlar. Stok maliyetleri bileşenlerinin tanımlanacaktır. Detaylı olarak analiz edilecek, incelenecek ve kullanılması kullanımı konusunda çeşitli yaklaşımlar sunulacaktır.
  • Stok kontrol yöntemleri (KLASİK YÖNTEM-JIT-MODİFİYE JIT)
  • Kurumsal kaynakların planlaması (ERP)
  • Üretim ve satın almada uygun parti hacimlerinin belirlenmesi (parti büyüklüğü tespiti). Kapasite zorunlulukları, Pazar zorunlulukları, ürün zorunlulukları, ticari zorunluluklar. Uygun parti hacimlerinin yakalanamadığı durumlarda hedeflerin sağlanmasına yönelik yaklaşımlar.
  • Kapasite ihtiyacının çıkartılması (CRP)
  • Hat dengeleme, metot mühendisliği. İstasyonların tespitleri, eleman sayılarının tespitleri, araç v gereçlerin tespitleri.
  • Makine yükleme, iş sıralama ve üretim programı (kısa-orta-uzun vadeli planlama) oluşturma
  • İstasyon, makine, araç gereç ve insan gözlemleme, iş etütleri, zaman etütleri